Det mentale helbred er også vigtigt

Det mentale helbred er også vigtigt

Når vi tænker på en sund livsstil, tænker vi oftest på motion og sund mad. Der er da heller ikke tvivl om, at de to faktorer er yderst vigtige for et godt og sundt liv. Vores kroppe er bygget til at blive brugt og derfor er daglig motion og træning nødvendig for en sund krop.

Og en sund krop skal have god energi fra rigtig mad – altså helst mad, der ikke er forarbejdet og som er så naturlig som mulig. Om det så er grøntsager, kød, mælkeprodukter eller frugt.

Men vi glemmer ofte en tredje faktor – nemlig det mentale helbred. Altså hvordan vi har det og ikke mindst hvordan vores tanker og hjerne har det.

Det nytter ikke noget, hvis vi træner meget og spiser super sundt, hvis vi samtidigt er kede af det, ensomme eller måske stresset. Det mentale skal følge med, for at vi er sunde.

Hvad kan vi selv gøre?

Der er flere ting man kan gøre for, at det mentale helbred følger med. Blandt andet giver en sund kost og træning også et mentalt boost, så man føler sig friskere og giver hjernen en positiv stimulans.

Men derudover bør man sørge for at få den søvn, der er nødvendig for at kroppen kan slappe af og restituerer. Søvn er vigtig for både det fysiske og mentale helbred.

Dernæst er sociale sammenhænge vigtige for vores velbefindende. Vi bliver glade af at være sammen med andre mennesker. Så sørg for at træn sammen med nogen, gå på café og i byen sammen med venner eller se dem privat. Og selvom det er nemt og rart at arbejde hjemmefra, så bør du også være fysisk sammen med dine kolleger – det stimulerer.

Mindfulness også en god måde at koble hjernen fra på og få styr på dine mange tanker. Det kræver dog en lang indkøringsperiode for at være rigtig effektiv.

Har du svært ved den mentale del af en sund livsstil er der endelig muligheden for at konsultere en psykolog, der kan hjælpe med at få styr på tankerne. I dag er en psykolog meget mere end en person, man kun går til, når man er alvorlig mental syg. Brug det, hvis du føler det nødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *