Tips til en sundere hverdag

Tips til en sundere hverdag

Sundhed handler ikke nødvendigvis om, at man spiser halvmaratoner til morgenmad eller at man konstant skal undvære søde sager. En sund hverdag handler lige så meget om balance mellem fysisk og psykisk velvære. Det vil sige, at man ikke behøver at frarøve sig selv de små nydelser i livet for at leve en generelt sund livsstil. Blid motion som golf samt lidt ekstra velvære i hverdagen gør gode ting for både krop og sind.

Verden er ved at tage et mere holistisk syn på hvad der betegner en sund og aktiv hverdag. Sundhed handler meget om balancen mellem flere faktorer som motion, kost og generelle vaner. God og effektiv motion behøver ikke at være hård motion.

En sport som golf er måske mere blid for kroppen end andre motionsformer, men det gør den ikke mindre effektiv. Samtidig kan man kombinere golf med mere hverdagsvelvære ved hjælp af nordic-wellness.dk og øge både den mentale og fysiske sundhed.

Slip stressen

En god massage, et varmt karbad eller et dejligt fodbad er bare lækkert for krop og sanser – det kan også være med til at slippe den stress, man måtte opleve i hverdagen som følge af for eksempel et stressende job. Man behøver dog ikke at ligge på en massagebriks for at mindske stress.

Når man svinger kølen til en god omgang golf er det også med til at slippe tankerne. Den motion man får ved at gå mange skridt og bevæge kroppen hober sig også op og er med til at få kroppen til at slappe mere af og give en bedre søvn. Det sociale aspekt ved at traske rundt og have en hyggelig sludder med sine kammerater i mellemtiden skal heller ikke undervurderes.

Husk at restituere

De positive resultater ved at spille golf kan få en person til at møde op på græsset lidt oftere end nødvendigt. Selvom det er godt for både krop og sind at spille og holde sig i gang, så er det også nødvendigt at give kroppen den nødvendige ro til at komme sig, så muskler og led kan være klar til den næste runde.

Restitution behøver dog ikke at betyder at man sidder på sofaen dagen lang. Man kan have en aktiv restitution, hvor man holder sig i gang uden at overbelaste kroppen. Det kan være en rolig, spadseretur, en lille cykeltur eller en tur i svømmehallen. Det vigtigste i en aktiv livsstil ikke nødvendigvis at dyrke hård og krævende motion, men at man er regelmæssig i sin aktivitet – og gerne med blide motionsformer.

Sidst, men ikke mindst, spiller kosten også en stor rolle i en sund livsstil. Så rund gerne golfspillet af med en farverig og næringsrig frokost frem for en fedtet burger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *