Lav en lækker golf-kage

Lav en lækker golf-kage

Før i tiden var mulighederne ikke store for at pynte og dekorere sit bagværk på samme måde som det er i dag. I mange år har man måtte ty til sprøjteposer og leve med at ens drømme og tanker om den perfekt pyntede kage måtte gemmes indtil man kunne få noget værktøj, der var tilpasset opgaven. I dag kan man få mange forskellige slags værktøj, forme og udstikkere til fondant, således at man kan pynte sine kager præcis som man vil – man kan f.eks. lave den perfekte golf-kage med green, fairway, sandgrav og andet pynt.

Når du skal lave en lækker golf-kage, eller hvilken som helst andet kage, så handler det ikke blot om at lave en velsmagende kage, der går rent ind hos alle. Det handler også om at få den til at give en ”wow” effekt. Er temaet golf, så kunne du prøve dig ad med en golfbane, eller endda blot én stor golfbold. Hvis du bare har noget godt fondant værktøj kan alt lade sig gøre, når det kommer til pynt og finish. Det kan være lidt svært at komme i gang med at arbejde med fondant, dog er det ikke værre end at man kan klare selv de største opgaver med lidt øvelse og det rette værktøj til opgaven således at resultatet perfektioneres.

Sådan kan du med værktøj pynte din golf-kage

Har man lavet en stor kvadratisk eller rektangulær kage, kan man nemt pynte den så ligheden med en rigtig golfbane vil være overvældende i dens udtryk. Det handler om at forme fondant og glatte dette ud således at man kan få det ønskede udtryk om en bakket golfbane med den rette farve fairway og en lidt lysere green. Dertil kommer naturligvis også at man skal udforme hullet til golfbolden uden at skulle skære ned i kagen og forme et lille flag, der markerer målet. Med fondantforme og udstikkere kan man lave små grønne blade eller græs, der svajer i en fiktiv vind, eller endda lave striber og bruge pensler i fondantlaget, så dette ligner en græsplæne fremfor at være en ensartet grøn masse, der ser unaturligt ud. Man kan yderligere skabe forbindelse til naturen ved at dekorere sin golf-kage med blomster og sommerfugle.

Grundlæggende værktøj for at lave den perfekte golf-kage

Der findes nærmest uendelige muligheder når det kommer til forskellige former for fondant værktøj, derfor kan det være svært at finde ud af, hvilke redskaber, der er de mest nødvendige i et basiskøkken. Som udgangspunkt skal man bruge en rullepind for at kunne få en jævn og glat overflade på sin fondant inden dette kommes på kagen. Dertil kommer en fondantkniv, der oftest har samme udseende som en pizzaskærer, dog sikrer denne at fondanten ikke revner eller krøller når man skærer. Derudover er det eta smagsspørgsmål om man ønsker forskellige forme og udstikkere, eller om man vil give sig i kast med en vandpensel eller almindelige pensler for at bringe realismen til udtryk på sin golf-kage. Laver man rosenbede på sin golf-kage kan man med fordel købe en såkaldt blomster løfter saks, som gør det nemmere at placere ens dekorationer på kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *