Rory McIlroy: Hør nordirlænderens bedste fitnesstips

Rory McIlroy: Hør nordirlænderens bedste fitnesstips

Rory McIlroy er en af verdens bedste golfspillere for tiden. Han ligger nummer 10 på verdensranglisten og står pt. bag henholdsvis 13 PGA Tour titler og 13 European Tour titler.

Som professionel golfspiller er det ufatteligt krævende at vedligeholde det niveau, som 28-årige McIlroy lige nu befinder sig på. Det er ikke nok bare at have talent og kvalitetsudstyr; der kræves også store portioner passion, disciplin, og ikke mindst en masse træning.  Sidstnævnte er noget, Rory McIlroy har arbejdet hårdt på at forbedre siden 2010, hvor han indgik et samarbejde med den engelske fitness guru, Dr. Steve McGregor, der tidligere har arbejdet med Premier League fodboldhold som Manchester City og NBA basketklubben, New York Knicks.

Siden samarbejdets start med McGregor, er nordirlænderens form blevet markant bedre – også ifølge ham selv:

“Se på hvem jeg var og hvor jeg var som golfspiller i 2010. Jeg startede med at træne i september 2010, og se på mig nu. Siden jeg begyndte med at træne, har jeg vundet 4 majors og er blevet verdens nummer et. Så det kan kun hjælpe at træne,” udtaler McIlroy ifølge den engelske avis The Telegraph. 

Læs videre nedenfor for at høre nogle af Rory McIlroys bedste træningstips – måske kan du bruge dem som led i din egen golftræning.

Rory McIlroy” (CC BY 2.0) by TourProGolfClubs

Varier dit fokus

“Jeg har bestemte perioder i løbet af året, hvor jeg fokuserer på forskellige ting. I starten af året handler det om styrke udholdenhed. I midten af året handler det mere om muskeltræning. Jeg ændrer ikke så meget på min træning ved de forskellige golfturneringer, det handler mere om tidspunktet på året,” fortæller McIlroy ifølge The Telegraph.

Jeg er meget i træningscentret fra januar til marts. Fra april til september fokuserer jeg på at spille golf. Når jeg er i træningscentret, opdeler jeg træningen mellem min øvre krop og nedre krop. Til træning af min nedre krop bruger jeg tit boks-hop og reverse lunges øvelsen. Når jeg træner reverse lunges, løfter jeg tit også en 6-8 kg vægt samtidig, for at stabilisere skulderen,” tilføjer han.

Rory McIlroy afslutter oftest en træning med nogle core circuit øvelser, der skifter mellem styrke- og pulstræning. Selvom nordirlænderen er på vej til at tage en pause efter 2017, varer det ikke længe, før han begynder at forberede sig til 2018 sæsonen. I øjeblikket har han på bet365 odds 10.00 for at vinde US Masters 2018, og odds 12.00 for at blive ny mester ved US Open 2018.

Elsk din træning

Vi kender nok alle det med, at man ikke rigtig gider af sted til træning. Men hvis man vil være dygtig til ens sport – om det så er på hobbyplan eller professionelt niveau – så skal man lære at elske ens træning, ifølge Rory McIlroy.

Man starter med at hade det. Man tænker “er det virkelig nødvendigt jeg gør det her?” Men når man først er kommet i gang og begynder at se resultater, bliver man stærkere. Jeg tror det er der, glæden ved træningen kommer fra. Først når man indser, at man begynder at blive bedre, begynder man at nyde træningen,” udtaler nordirlænderen.

Derfor: hold ud og hav tålmodighed, når du træner. Gør alt for at bevare motivationen, selv på de svære dage.

Lav afkoblingstræning

For Rory McIlroy handler det ikke kun om hård styrketræning og svære øvelser i træningscentret. Nogle gange skal man også sørge for at koble lidt af, og give ens hoved en pause fra alle tankerne og presset i hverdagen. En god måde at gøre dette på er, ifølge golfspilleren, ved at løbe eller cykle en tur i frisk luft.

“Løb er godt for din kropsholdning. Jeg kan godt lide at løbe, jeg nyder det. Det er en god måde at cleare ens hoved på,” udtaler McIlroy ifølge The Telegraph. 

Udover løb og cykling, er svømning også en god type motion, hvor man kan koble af og tage det i ens eget tempo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *