Rory McIlroy på hjemmebane: Hvem vinder verdens ældste golfturnering i år?

Rory McIlroy på hjemmebane: Hvem vinder verdens ældste golfturnering i år?

golfturnering

golfturnering

Tuneringen The Open 2019 finder sted den 18.-21. juli ved Royal Portrush i Nordirland og bliver den 148. af slagsen.  The Open vender tilbage til Nordirland for første gang i 68 år, når golfverdenens ældste og mest internationale turnering finder sted i midten af juli. De bedste spillere fra hele verdenen kommer for at kæmpe om det eftertragtede trofæ på The Dunluce Links, der regnes for at være en af verdens bedste golfbaner. Billetterne til turneringen blev allerede revet væk sidste sommer, da det blev offentliggjort, at The Open bliver afholdt ved The Royal Portrush.


Rory McIlroy er favorit

The Royal Portrush Golf Club er i øvrigt den eneste golfklub uden for England og Skotland, der tidligere har været vært for The Open Championship. Det var tilbage i 1951, hvor den flamboyante englænder Max Faulkner vandt. Dette års udgave har en anden kendt brite med, nemlig Rory McIlroy, der i øvrigt kommer til at spille på hjemmebane. Nordirlænderen anses derfor også af de fleste som en af de absolutte favoritter til at vinde turneringen.

Rory McIlroy er i gang med en god sæson, hvor han senest vandt the Canadian Open i juni. Derudover vandt den 30-årige golfspiller også the Players Championship i marts. Det store mål for nordirlænderen i denne sæson må dog være at vinde en major. Det er et trofæ, som han ikke har vundet siden 2014 US PGA Championship, og det må derfor være en sulten Rory McIlroy vi får at se. Han er også blandt bookmakernes favorit, og spiller man ham til at vinde kan man få 10.00 gange pengene igen via sports betting. 

De andre favoritter

En af de andre favoritter, er amerikaneren Brooks Koepka, mens også Tiger Woods og Dustin Johnson blander sig i topstriden. Netop Koepka vandt hans fjerde major tidligere på året, da han genvandt US PGA Championship i maj måned foran Dustin Johnson der ellers pressede hårdt på.

Tiger Woods skal selvfølgelig også tages med i ligningen. Verdens mest populære golfspiller har igennem hans karriere vundet intet mindre end 15 major-turneringer, og han kan gøre et comeback til sommer. Som en lille sidebemærkning kan det nævnes, at amerikaneren anslås at have tjent mere end en milliard dollars igennem hele hans karriere på sponsorater, præmiepenge og andet.

Vi finder også to danskere i Nordirland til sommer, da både Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard har formået at kvalificere sig til verdens ældste golfturnering.  

Thorbjørn Olesen har spillet 17 majors i hans karriere hvoraf han er endt i top-10 to gange. Den ene var da han blev nr. 9 ved The Open i 2012. Den 29-årige dansker var dog også tæt på en top-10 placering sidste år til the Open, hvor han sluttede på en delt 12. plads. 2018 var i det hele taget et godt år for danskeren, der sluttede året som nummer 43 på verdensranglisten og tjente 20 millioner kroner i præmiepenge.

En anden dansker der også havde et godt 2018, var Lucas Bjerregaard der sluttede som nummer 45 på verdensranglisten. Det betyder også, at han står over for sin debut til the Open.

Konkurrencen er tæt og det spændende at følge de mange favoritter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *